Правила о приватности

Увод

Ова правила о приватности (у наставку: ''Правила о приватности'') дефинишу начине на које Министарство просвете, науке и технолошког развоја (у наставку: ''Министарство'' или ''ми'') кao Руковалац података о личности који се похрањују на интернет адреси https://www.mojaucionica.gov.rs/ може да прикупља и обрађује податке о личности корисника ''Моја učionica - TeslaEDU'' апликације у оквиру ''Моја učionica - TeslaEDU'' портала.


Наши подаци су:

Министарство просвете, науке и технолошког развоја

Немањина 22-26, 11000 Београд

Е-пошта: mojaucionica@gov.rs

Контакт телефон: +381 65 2096 121 

 

Подаци које прикупљамо

Тиме што посећујете интерет страницу https://www.mojaucionica.gov.rs/ и региструјете свој кориснички налог на ''Моја učionica -TeslaEDU'' дајете свој пристанак да можемо да прикупимо и/или обрадимо следеће Ваше податке о личности:

  • Корисничко име
  • Лозинку
  • Е-маил адресу
  • ИП адресу

Наведени подаци које прикупљамо су подаци потребни за отварање корисничког налога ученика и наставника на ''Моја učionica -TeslaEDU'' платформи. Корисничко име ученика састоји се из низа неповезаних комбинација слова и бројева. Е-маил адреса је адреса која jе креиранa на самој платформи, за потребе корисничког налога ученика и наставник, која се користи за потребе рада на платформи.

 

Сврха обраде

Прикупљамо и обрађујемо Ваше податке о личности за следеће сврхе:

  • да бисмо Вам пружили информације и/или услуге које сте тражили од нас и да бисмо Вам омогућили несметано коришћење ''Моја učionica - TeslaEDU'' платформе;
  • да бисмо побољшавали нашу интернет страницу прикупљамо информације које могу да укључују Вашу ИП адресу, информације о Вашем уређају, тип претраживача, трајање посете, број прегледа страница, које странице сте прегледали и сличне инфомације. За више информације о колачићима, молимо погледајте члан 10. Правила о приватности у наставку
  • да бисмо испунили или се придржавали законских обавеза или услова.

 

Правни основ обраде података о личности

Обрађујемо Ваше податке о личности по следећим правним основима:

  • пристанак родитеља који врши родитељско право, односно другог законског заступника малолетног лица које није навршило 15 година зарад регистрације на ''Моја učionica -TeslaEDU'' порталу у складу са чланом 16. став 2. Закона о заштити података о личности (даље: Закон).
  • Ваш пристанак у складу са чланом 12. став 1. тачка 6. Закона и чланом 16. став 1. Закона ако се ради о малолетнику са навршених 15 година, на пример кад прихватите коришћење колачића на интернет страници;

 

Откривање Ваших података о личности/Примаоци података о личности

Можемо да откријемо Ваше податке о личности:

  • Обрађивачу података, који ће податке о личности да обрађује у име Руковаоца, у складу са писаним инструкцијама Руковаоца, у горе наведене сврхе;
  • Подобрађивачу, ако га ангажује Обрађивач, за чије ангажовање је неопходно да обезбеди претходну сагласност Руковаоца;
  • Креаторима тестова који се похрањују и чине доступним ученицима на ''Моја učionica -TeslaEDU'' платформи (наставницима који израђују тестове, Министарству ако је у питању онлајн тестирање ученика осмог разреда које за циљ има самопроцену знања ученика);
  • другим примаоцима, уколико смо обавезни да тако поступимо по налогу суда или налогу који је издао други орган власти, или смо обавезани важећим законом.

 

Пренос ваших података о  личности ван територије Републике Србије

Не преносимо Ваше податке о личности примаоцима који се налазе ван територије Републике Србије.

 

Време чувања

Податке о личности чувамо само онолико времена колико је потребно да испунимо сврхе за које смо их прикупили или добили а свакако најдуже до момента док пристанак за обраду не буде повучен. Повлачење пристанка ни на који начин неће утицати на допуштеност обраде која је вршена на основу пристанка датог до дана његовог повлачења.


Заштита и обезбеђење

На платформи су уграђене безбедносне, ѕесurity мере/контроле којима настојимо да у највећој могућој мери онемогућимо неовлашћене приступе и да сведемо на највећу могућу меру појаву пропуста.

Предузимамо мере предострожности како бисмо заштитили Ваше податке о личности од губљења, злоупотребе и неовлашћеног приступа, откривања, измене и уништења. Предузели смо одговарајуће техничке и организационе мере да заштитимо информационе системе на којима чувамо Ваше податке о личности.

 

Ваша права

Осим извесних изузетака и ограничења предвиђених важећим Законом о заштити података о личности ("Сл. гласник РС", бр. 87/2018), имате следећа права:

  • право да захтевате приступ Вашим подацима о личности,
  • право да Ваши подаци буду исправљени, допуњени,
  • право на брисање Ваших података,
  • право да тражите ограничење обраде података о личности,
  • право на пренос података о личности,
  • право да уложите приговор на обраду,
  • право да опозовете пристанак у било које време што неће утицати на допуштеност обраде пре опозива,
  • право да не будете предмет одлуке која је базирана искључиво на аутоматској обради, укључујући профилисање, што производи правне последице или утиче на Вас значајно,
  • право да уложите притужбу Поверенику за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.

Ако желите да искористите било које од горе наведених права или имате било какво питање у вези са правима поводом обраде података о личности, молимо да нас контактирате слањем поруке на адресу mojaucionica@gov.rs.

 

Колачићи

Користимо колачиће да бисмо обезбедили да од нашег вебсајта добијете максимум. Користимо само оне колачиће који су неопходни за пријаву на систем. Реч је о  две врсте колачића session cookiе или колачић сесије који се обично зове MoodleSession како бисте обезбедили континуирану пријаву на систем при преласку са једне на другу страницу сајта и колачић MOODLEID који памти ваше корисничко име унутар веб читача што значи, да ће, када се буде вратили на овај сајт, поље за унос корисничког имена на страницу за пријаву, аутоматски бити попуњено Вашим корисничким именом. Користимо и Google Analytics колачиће како бисмо имали податке о посећености вебсајта.

За више информација о томе како користимо колачиће, молимо Вас да погледате наша Правила о колачићима објављена на страници за регистровање, испод поља за уношење корисичког имена и лозинке.

 

Линкови ка другим интернет страницама

Интернет страница може да садржи линкове ка интернет страницама трећих лица. Ми интернет странице трећих лица не контролишемо, нисмо ни у каквој вези са њима, не одобравамо такве интернет странице и не можемо бити одговорни за било какву штету која произађе из садржаја тих интернет страница. Линкове ка другим интернет страницама постављамо само као погодност корисницима и препоручујемо да на овим интернет страницама трећих лица прочитате Услове коришћења и Правила о приватности.

 

Измене ових Правила приватности

Ова Правила приватности можемо да ажурирамо с времена на време. Ажурирана Правила приватности ћемо постављати на интернет страници https://www.mojaucionica.gov.rs/ или ћемо их слати Вама на захтев.

Последња измена: уторак, 5. мај 2020, 10:15